Tractarea unei mașini cu cutie de viteză manuală vs a uneia cu cutie de viteză automată

Atunci când o mașină nu mai poate fi condusă și trebuie să fie transportată la un service auto sau la o locație de depozitare, una dintre cele mai frecvente soluții este tractarea pe platformă. Dar ce se întâmplă când mașina are o cutie de viteze automată sau manuală? Există diferențe semnificative între cele două tipuri de mașini în ceea ce privește tractarea pe platformă?

Cu siguranță cea mai mare diferență vine la momentul urcării mașinilor pe platformă dar să vedem, de ce?

Tractarea unei mașini automate

Mașinile cu o cutie de viteze automată sunt din ce în ce mai populare, deoarece elimină necesitatea schimbării manuală a vitezelor și îmbunătățesc confortul de condus. Cu toate acestea, urcarea unei astfel de mașini pe platformă poate fi mai complicată decât în cazul mașinilor cu cutie de viteze manuală.

O problemă des întâlnită la mașinile cu astfel de cutie de viteze este blocarea cutiei în alte moduri de condus decât „Neutral’’.

Să presupunem că nu ai mai pornit de multă vreme mașina, afară a fost frig, iar aceasta nu mai pornește, sau că bateria s-a descărcat, sau că din oricare alt motiv mașina nu pornește, ce este de făcut atunci? pentru că nu poți scimba modul de condus iar roțile sunt blocate.

Pentru o astfel de situație este bine de știut că firmele profesioniste de tractări auto au în dotare cărucioare pe care se pot fixa roțile blocate ale mașinii. Aceste cărucioare sunt o metodă eficientă de a deplasa mașinile care au roțile blocate, singurul lucru care îngreunează procesul fiind ridicarea mașinii pentru fixarea cărucioarelor sub roți.

Este necesar să comunici faptul că roțile sunt blocate când apelezi la o firmă de tractări pentru ca echipajul care vine să te ajute să aibe dotările necesare pentru tractarea mașinii tale.

tractare masina automata

Tractarea unei mașini manuale

Mașinile cu cutie de viteze manuală sunt cele mai comune, mai ales în România, dar tractarea acestora poate fi și ea o provocare, dacă nu sunt luate măsuri adecvate.

Spre deosebire de mașinile automate, mașinile cu cutie de viteze manuală sunt mai ușor de urcat pe platformă în cazul în care acestea nu mai pornesc, tot ce trebuie să faci este să lași mașina pe „liber” și să lași frâna de mană.

Un alt aspect important când vine vorba de tractarea mașinilor manuale este că sunt, după cum ziceam, comune, deci mute firme de tractări auto pot face o tractare sigură și rapidă.

Riscuri în tractarea auto

Indiferent de tipul de cutie de viteze, tractarea pe platformă poate fi asociată cu riscuri precum deteriorarea sau dezechilibrarea vehiculului, deteriorarea transmisiei sau a altor componente. Pentru a minimiza aceste riscuri, este important să se apeleze la un profesionist în domeniul tractării auto, care va folosi echipamente specializate și va urma instrucțiunile de tractare specifice pentru fiecare mașină în parte.

Poți vedea alte avantaje ale colaborării cu o firmă de tractări în acest articol.

Concluzii

În concluzie, tractarea unei mașini cu cutie de viteze manuală sau automată pe o platformă poate fi o metodă sigură și eficientă de transport dacă apelezi la o firmă de tractări auto specializată.

Pentru că nu tu programezi când se strică mașina, nici noi nu programăm intervalul de timp în care ne poți suna, de aceea iți stam la dispoziție non-stop și nu uita că suntem doar la un apel distanță!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2023 Prim Transport. Toate drepturile rezervate.
GDPR - Politica de confidenţialitate | Termeni si condiţii | Website realizat de WebBandit.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.