tractari auto vs transport auto

Tractări Auto vs Transport Auto

Este un subiect foarte actual, mai ales în această perioadă.
Sunt persoane care confundă cele două tipuri de servicii, care din punctul nostru de vedere sunt total diferite.
Din păcate avem și “transportatori’’ care fac confuzie între cele două activități .

Să începem cu începutul, ambele servicii sunt ramuri ale unui domeniu mamă și anume Transportul.
Transptortul este domeniul general și cuprinde mai multe subdomenii, cum ar fii: transport de persoane, transport de mărfuri, transport de animale vii…. Transporturile pot fi terestre, aeriene, maritime etc.

Să revenim totuși la titlul articolului nostru și anume Tractări Auto vs Transport Auto. Ambele deservesc domeniul auto, DAR totuși sunt diferite!

De ce sunt diferite?
Dacă vorbim în ambele cazuri de companii profesioniste , specializate, atunci primul și unul dintre factorii diferențiatori ar fi utilajele de lucru.

• în cazul tractarii auto se folosesc autospeciale cu platouri hidraulice, cu macara, autospeciale tip recuperator și de regulă se transportă o singură mașină;

• în cazul transportului auto se folosesc autoutilitare cu platou fix sau autotransportoare mari până la 10 poziții.

Al doilea diferențiator major între cele două servicii este timpul de reacție.

• la tractări auto autospeciala pleacă instant după vehiculul accidentat/defect, ajungând în cel mai scurt timp posibil la locul incidentului, încărcând mașina și luând și pasagerii până la destinația dorită. La tipul acesta de serviciu se tractează o singură mașină precum și pasagerii ei, de aceea acest serviciu este mai scump.

• În cazul transportului auto, se transportă mașini funcționale, deoarece dotările autotransportoarelor nu permit încărcarea mașinilor avariate sau defecte. În aceste cazuri timpul de reacție poate fii de la 2-3 zile, până la 2-3 săptămâni, mașina transportându-se în regim de grupaj cu alte mașini și nu se poate asigura transportul pasagerilor. De aceea, acest tip de transport este mult mai ieftin decât serviciul de Tractări Auto.

Deseori clienții rămân uimiți când primesc ofertă de preț pentru serviciul de Tractări Auto, neînțelegând de ce prețul este așa de mare.

Dragi clienți, dacă comparați cele explicate mai sus, veți putea observa că este o diferența foarte mare între cele două servicii și concluzionând cele explicate mai sus, în cazul transportului auto, costul transportatorului se împarte la mai multe mașini/clienți, deci e mai ieftin și pentru client decât în cazul tractarilor auto, unde se transportă doar o singură mașină și pasagerii ei. Cand nu se pot împarți cheltuielile cu altcineva și prețul este mai mare, exclusiv pentru serviciul prestat și beneficiile oferite .

Sperăm că acest articol vă va fi de folos. În cazul în care aveți întrebări, echipa PRiM Transport vă stă la dispoziție!
Drumuri bune vă dorim!

Cu drag,
Echipa PRiM Transport.

© Copyright 2023 Prim Transport. Toate drepturile rezervate.
GDPR - Politica de confidenţialitate | Termeni si condiţii | Website realizat de WebBandit.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.